Bemutatkozás

Óvodánk Erzsébetváros peremén található, mely az egyik legsűrűbben lakott kerülete fővárosunknak.
Ebben a forgalmas, több emeletes házaktól körülvett környezetben helyezkedik el intézményünk az István u. felőli főépületével, valamint a Murányi u. felőli régi épületével.
Főépületünk 6 csoporttal, míg a hátsó épületünk jelenleg 2 csoporttal működik és egy csoportszobák összenyitásával kialakított tornateremmel. Minden tevékenységünkhöz külön tágas, világos helységek állnak rendelkezésünkre.
A két épületet területileg - mintegy zöldsziget - közös udvar köti össze, mely 2005-ben lett felújítva, füvesítve és az előírásoknak megfelelő játékokkal felszerelve.

Hiszünk abban, hogy tudunk olyan óvodát teremteni, mely képes a változó és rohanó világban felnövő gyermekek kompetencia alapú nevelésére. Célunk a megszerzett tudás kreatív alkalmazása, a másság elfogadása, a környezete tisztelete, szeretete és gondozása.
Mindezek megvalósítása érdekében a családokat még szélesebb körben vonjuk be óvodánk életébe. Egy olyan őszinte, kölcsönös bizalmon alapuló légkörbe, ahol a problémákat minden szülő szívesen felveti tudva, hogy a megoldásokat közösen keressük meg.

Számunkra minden gyermek még az „átlagos” is más, egyedi, önálló személyiség, aki eltérő tulajdonságokkal, képességekkel, ismeretekkel, szokásokkal rendelkezik. Ezért egyéni bánásmódot, differenciált fejlesztést igényel. Az óvodáskorú gyermeket érzelmei vezérlik, utánzás illetve megtapasztalás útján tanul, fejlődik. Legfőbb tevékenysége a játék.

Nevelésfilozófiánk lényege: vegyük emberszámba a gyermeket, tekintsük partnernek, segítőként álljunk mellette, tiszteljük meg azzal, hogy igyekszünk őt teljes egészében megismerni, megérteni.
A nevelés számunkra nem más, mint különböző tevékenységi formákba ágyazott nevelői hatások összessége a gyermekre. Ebből eredően igyekszünk minden tevékenységünkkel, értéket közvetíteni óvodásainknak.

A gyermeket: megismerni, megérteni és segíteni kell.

/Részlet a Pedagógiai Programunkból/

Óvodánk helységei
Galéria
(A képre kattintva megtekinthető az összes kép)